Hangop met banaan, slagroom en stukjes Mars

Hangop met banaan is erg lekker, maar de versie met banaan, slagroom en stukjes mars is echt bizar lekker. Toch maak je dit toetje heel eenvoudig klaar. Het is een dessert voor liefhebbers van Bourgondisch lekker eten, en bepaald geen slank nagerecht.

Voor een veel magerder versie van hangop verwijs ik je graag naar dit recept.

In onderstaand recept snijden we de mars in blokjes, dat gaat het best als je de mars vooraf even in de koeling legt. Je kunt er ook voor kiezen om de mars au bain-marie te smelten, dan krijg je een heerlijke chocolade/karamel saus en kan je over de hangop met banaan gieten.

Dit is een nagerecht voor 4 personen

Ingrediënten hangop met banaan, slagroom en mars

  • 1 liter volle yoghurt
  • 250 ml slagroom
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 bananen
  • 2 marsen (die repen, je kunt ook een stuk of 6 mini marsjes gebruiken)

Hangop met banaan maken is kinderlijk eenvoudig

Hangop met banaan maken is kinderlijk eenvoudig

Hoe maak je met yoghurt een lekker toetje?

  • Zet een zeef of vergiet in een pan
  • Een theedoek even nat maken onder de kraan en daarna uitspoelen en in de zeef leggen
  • De yoghurt in de theedoek gieten
  • Afdekken met plastic en in de koelkast zetten (8 uur)
  • Marsen ook vast in de koelkast leggen
  • Als de yoghurt is uitgelekt heb je hangop in de theedoek zitten en het water is in de pan onder de zeef gelopen
  • Het water gooi je dan weg en de hangop schep je in een schone kom
  • De slagroom met suiker stijf kloppen en voorzichtig door de hangop spatelen
  • Verdeel de hangop met slagroom over 4 dessertschaaltjes
  • Dan de banaan in plakjes snijden en verdelen over de dessertschaaltjes
  • De marsen uit de koeling halen en in kleine blokjes snijden, garneer de hangop met banaan met de stukjes mars

Mars in stukjes snijden gaat makkelijker als de mars uit de koeling komt

Mars in stukjes snijden gaat makkelijker als de mars uit de koeling komt

Eigenlijk een kinderlijk eenvoudig recept maar wel heel erg lekker. Het gaat er niet om wie het meest ingewikkelde toetje kan maken, het gaat volgens mij juist om wie het lekkerste toetje kan maken en deze hangop is echt super lekker.

Leave a Reply