Hangop met fruit van het seizoen

Hangop met fruit is een bijzonder lekker nagerecht. Natuurlijk wil je een beetje met de seizoenen meekoken. Dat scheelt je heel wat geld (aardbeien in de winter zijn erg duur) en als je het niet doet om een beetje te besparen dan zou je het voor het milieu moeten doen.

Om je een beetje op weg te helpen hebben we een aantal tips bij elkaar geraapt voor ieder seizoen. We kiezen steeds voor hangop met fruit uit het beste seizoen.

Hangop met fruit per seizoen

Zomerse hangop: In de zomer is volop heerlijk fruit te krijgen. Kies voor bijvoorbeeld mango, peer, kiwi, meloen, aardbei, ananas, nectarine of perzik. Met al deze fruitsoorten kan je de hangop extra lekker maken.

Herfst hangop: peer, stoofpeer, sinaasappel, mango, nectarine

Winterse hangop: mandarijn, peer, stoofpeer, appel, granaatappel, druif

Lente hangop: pruimen, perzik, kiwi, mango

Appel, banaan en grapefruit kunnen in ieder seizoen. Bron en handige tool op Milieu Centraal.

Snelle winterse hangop met stoofpeer

Ik ben altijd al een fan geweest van recepten die werkelijk te simpel zijn voor woorden. Winterse hangop met stoofpeertjes is daar een mooi voorbeeld van. Ik maak eerst een hangop met slagroom, zoals op deze pagina beschreven staat. De voorbereiding kost je nog geen 10 minuten bij elkaar (wel 8 uur wachten)

Hangop met fruit in de winter: hangop met stoofpeertjes. Ideaal voor de kerstdagen

Hangop met fruit in de winter: hangop met stoofpeertjes. Ideaal voor de kerstdagen

Dan neem ik een pot stoofperen met kaneel. De stoofpeertjes even verwarmen in een pannetje. De hangop gaat op een bordje en ik leg op ieder bordje ook een paar warme stoofpeertjes.

Je weet nu hoe je in een paar minuten een makkelijke luxe hangop kunt maken maar je kunt natuurlijk ook zelf de peertjes stoven, maar dan moet je wel even meer tijd incalculeren.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.