Hangop met slagroom basisrecept zonder poespas

Hangop met slagroom is werkelijk heerlijk. Hangop is zonder opsmuk al erg lekker en slagroom…, ach wat zal ik zeggen, ik heb er een zwak voor. Combineer die twee heerlijke dingen en je hebt een onweerstaanbaar lekker nagerecht.

Je kunt de hangop met slagroom nog verder aankleden met vers fruit van het seizoen of andere lekkere dingen. Wat dacht je van hangop met gebakken appeltjes bijvoorbeeld? Of met stroopwafel? Hoe Hollands wil je het hebben.

Je kunt het ook heel simpel houden en een paar lepels jam door de hangop roeren, of lekker scoopen met koekjes. Dit is in ieder geval het basisrecept voor hangop met slagroom en verse vanille. Wat je er verder van maakt laat ik aan jou over, op deze site staan meer dan voldoende suggesties.

Ingrediënten hangop met slagroom

  • 1 liter volle yoghurt
  • 250 ml slagroom
  • 4 eetlepels suiker
  • 1 vanillestokje
  • Topping naar keuze (vers fruit, koekjes, jam of helemaal niks)

Zelf hangop met slagroom maken

  • Zet een vergiet of een zeef op een pan, de onderkant van de zeef moet helemaal vrij hangen
  • Een theedoek even goed nat maken en in de zeef leggen (zie foto)

de set-up voor zelf hangop met slagroom maken

de set-up voor zelf hangop met slagroom maken

  • De yoghurt in de zeef met theedoek schenken en verder uit laten lekken in de koeling
  • Dek het wel even af met wat plastic folie
  • Laat de yoghurt 8 uur uitlekken
  • Gooi het water in de pan daarna weg en schep de hangop (hangop is dus eigenlijk yoghurt zonder water) in een flinke kom
  • Het vanillestokje in de lengte opensnijden en het merg schraap je er uit met een mes, het merg bij de hangop doen
  • In een andere kom de slagroom met de suiker stijf kloppen
  • Spatel nu voorzichtig de slagroom door de hangop
  • Klaar!! Of nog wat poespas toevoegen in de vorm van vers fruit, rode vruchten, jam vlaaivulling …. Kies iets lekkers

Tip: als je geen vanillestokje in huis hebt kan je ook vanillesuiker toevoegen. Neem dan wel max. eetlepels suiker voor de slagroom, anders gaat het wel heel erg zoet worden

Verse vanille gebruiken is het lekkerste maar met vanillesuiker kom je ook een eind in de richting

Verse vanille gebruiken is het lekkerste maar met vanillesuiker kom je ook een eind in de richting

Nog niet zoet genoeg? Dan kan je ook nog wat poedersuiker door de hangop roeren maar het lijkt me niet echt nodig (maar smaken verschillen)

Veel plezier met dit recept voor hangop met slagroom

Latest Comments

  1. A.J.Halkers
  2. Lietje
    • Frank
  3. Aletta
    • admin
    • admin

Leave a Reply