Hangop recept met mango en Cruesli

Dit hangop recept is zeer geschikt als nagerecht op zomerse dagen. Een heerlijk fris toetje met een tropische uitstraling door de verse mango. Er zijn heel veel lekkere hangop recepten maar dit recept is wel lekker zomers en zeer geschikt voor warme dagen.

Omdat een krokantje ook erg lekker is bij een nagerecht gebruik ik heel eenvoudig een handje cruesli. Soms maak ik de grootste brokken net wat kleiner met een mes, zodat het lekker makkelijk weghapt. Het voordeel is ook dat je niet allemaal extra producten hoeft te kopen. Cruesli heb je meestal toch wel in huis en het pak yoghurt en de mango gaan meteen schoon op, geen keukenkastjes vol met rommel die je nooit opmaakt.

Aantal personen: 4

Benodigdheden: zeef of vergiet, een pan, en een schone theedoek

Ingrediënten voor een heerlijk hangop recept met mango

  • 1 liter volle yoghurt
  • Poedersuiker (2 a3 eetlepels meer mag ook hoor)
  • 1 flinke mango
  • 4 eetlepels cruesli

Gebruik verse mango voor dit hangop recept

Gebruik verse mango voor dit hangop recept

Dit hangop recept met mango maken in de praktijk

  • Zet de zeef in de pan, de onderkant van de zeef mag de pan niet raken
  • Maak de theedoek nat onder de kraan en wring de theedoek daarna goed uit.
  • Leg de theedoek nu in de zeef
  • Schenk de volle yoghurt met beleid in de theedoek

yoghurt in de theedoek, na 8 uur is het hangop geworden

yoghurt in de theedoek, na 8 uur is het hangop geworden

  • Eventjes afdekken met een stukje keukenplastic en 8 uur wegzetten in de koelkast
  • Na 8 uur is het water uit de yoghurt door de zeef naar beneden in de pan gedrupt
  • Het water in de pan gooi je weg en de hangop schep je uit de theedoek in een kom
  • Meng wat poedersuiker door de hangop (hoeveelheid is echt naar smaak, de één wil het heel zoet, de ander wil juist het zuur van de yoghurt goed kunnen proeven)
  • Schil de mango en snij er mooie langwerpige partjes van
  • Schep de hangop in dessertschaaltjes en verdeel de mangopartjes over de schaaltjes
  • Garneer met een beetje cruesli

Tip: je kunt ook wat zoete slagroom voorzichtig door de hangop spatelen, dat is super lekker. Lees hier verder voor het hangop recept met slagroom. 

Leave a Reply