Hangop yoghurt toetje met rood fruit

Hangop maak je van yoghurt. De hangop ontstaat doordat je je yoghurt laat uitlekken gedurende 8 uur. Het water loopt dan weg en wat overblijft is de hangop. Van een pak heel gewone yoghurt kan je dus een heerlijk hangop yoghurt dessert maken.

Voor dit recept combineren we de hangop yoghurt met warm fruit. Vooral in de zomer is er heerlijk rood fruit verkrijgbaar. Denk daarbij aan aardbeien, bessen, frambozen, bramen, etc. In de winter zijn deze vruchten minder goed verkrijgbaar maar een prima alternatief is dan een doosje diepvries fruit in de smaak bosvruchten of rode vruchten. Zin in alleen maar aardbeien door de hangop? Dan is dit een lekker recept voor hangop met aardbeien

hangop met heerlijk rood fruit

hangop met heerlijk rood fruit

Ingrediënten voor een heerlijk hangop yoghurt dessert

  • 1 liter yoghurt
  • 3 eetlepels poedersuiker
  • 200 gram rood fruit (mengen naar eigen inzicht)
  • 4 eetlepels goedkope aardbeienjam

Hoe maak je een heerlijk hangop yoghurt dessert met rood fruit?

  • Eerst gaan we de hangop maken, doe dat ruim van te voren, hangop moet 8 uur uitlekken
  • Zet een zeef in een pan, de onderkant van de zeef moet helemaal vrij hangen zodat het vocht uit de yoghurt kan weglekken
  • Een schone theedoek nat maken onder de kraan en even uitwringen
  • De theedoek leg je in de zeef en dan schenk je de yoghurt in de theedoek
  • Even afdekken met iets van plastic en dan zet je de yoghurt weg in de koeling, na 8 uur is het vanzelf hangop geworden
  • Na 8 uur schep je de hangop uit de theedoek in een kom
  • Doe wat poedersuiker door de hangop en roer het even om

hangop yoghurt dessert met rood fruit maak je van bijvoorbeeld aalbessen, frambozen en aardbeien

Yoghurt hangop met rood fruit maak je van bijvoorbeeld aalbessen, frambozen en aardbeien

  • Je selectie rood fruit maak je schoon, en grote aardbeien even halveren
  • Zet een klein pannetje op het vuur en schep daar de goedkope aardbeienjam in
  • Zachtjes verwarmen met 4 eetlepels water, je krijgt dan een soort saus
  • Nu het verse rode fruit toevoegen en nog even verder verwarmen
  • Schep de yoghurt hangop in 4 schaaltjes

Over ieder hangop toetje een paar lepels rood fruit verdelen

Leave a Reply