Recept hangop met gebakken appel

Het recept hangop met gebakken appel en rozijnen is echt briljant lekker. Het recept is heel simpel: gewoon hangop maken en dan even met echte roomboter wat appeltjes bakken, beetje suiker erbij gooien, dat gaat zo lekker karamelliseren, en dan wat rozijnen en een hele flinke snuf kaneel. Loopt het water je al in de mond?

Zo ja, dan nog heel even verder lezen en daarna aan de slag. Het is echt niet moeilijk om zelf dit lekkere dessert te maken. Kort door de bocht: yoghurt in een zeef met natte theedoek gooien en wachten, appeltjes bakken en klaar. Het lijkt heel wat maar echt, een kind kan de was doen. Dat ga je natuurlijk niet aan je tafelgenoten vertellen, laat ze maar denken dat jij een echte keukenprins(es) bent.

Ingrediënten recept hangop met gebakken appel

  • 1 liter volle yoghurt
  • 2 stevige friszoete appel
  • 2 flinke handen rozijnen
  • Boter
  • 4 eetlepels suiker

Hangop recept met warme gebakken appel maken:

  • We beginnen met het maken van de hangop: neem een vergiet/zeef en een natte theedoek
  • Zet de zeef in een pan (de onderkant moet vrij hangen) en leg de natte theedoek daarin

Het recept hangop maken begint met een zeef, een pan en een natte theedoek

Het recept hangop maken begint met een zeef, een pan en een natte theedoek

  • Giet voorzichtig de volle yoghurt in de theedoek, stukje plastic er op en zet de pan met zeef in de koeling
  • Nu moet je minimaal 8 uur wachten (hé, dat is precies een werkdag. Dus voor je naar je werk gaat even een pak yoghurt omkeren, dat kan in 2 minuten)
  • Als het water uit de yoghurt is weggelopen na die 8 uur heb je zelfgemaakte hangop over in je theedoek
  • Schep de hangop met een spatel of een lepel uit de theedoek en verdeel het over 4 kommetjes of mooie glazen
  • Schil de appels en snij de appels in blokjes of in partjes

appel bakken voor het recept hangop met appel

appel bakken voor het recept hangop met appel

  • Koekenpan op het vuur zetten en de appeltjes kort bakken
  • Als de boter gesmolten is en de appeltjes lekker liggen te bakken doe je er een paar scheppen suiker bij, die suiker gaat dan wat stroperig worden
  • Rozijnen toevoegen
  • Flinke snuf kaneel erbij, nog even goed doorroeren en dan de warme appeltjes over de koele hangop scheppen

Meer is het niet. Het ziet er uit als een 5 sterren dessert maar zoals je ziet is het recept hangop met appel echt heel eenvoudig. Daar maak je bij het kerstdiner echt wel indruk mee.

Voor niet zo dol is op de zure smaak van yoghurt: meng een beetje poedersuiker door de hangop. Let op de appeltjes zijn ook al zoet dus niet overdrijven met de poedersuiker.

 

Latest Comments

  1. Mir

Leave a Reply