Zelf hangop maken met honing en krokante muesli

Zelf hangop maken is heel eenvoudig, het is meer een kwestie van geduld hebben en toch maak je indruk, als je met zo’n heerlijk ouderwets dessert op de proppen komt.

Zelf hangop maken is erg leuk, en veel goedkoper dan de hangop die kant-en-klaar in de winkel koopt. Je kunt er oneindig veel varianten mee maken. De versie in de winkel is meestal met appel, maar wat nou als je eens een andere smaak wil? Dan moet je het gewoon even zelf maken. Voor je naar je werk gaat even de voorbereidingen treffen (nog geen 5 minuten werk) en 8 uur later is je hangop klaar. Daar hoef je verder niets voor te doen. Het uitlekken gaat vanzelf.

Zelf hangop maken heeft ook als voordeel dat je makkelijk meerdere varianten kunt maken. Je kunt dan lekker dit recept maken maar als je nog een bakje apart wil houden om bijvoorbeeld de laatste kiwi mee op te maken, kan dat ook. Echt, die 5 minuten voorbereiden is echt de moeite waard (en natuurlijk kan het geen kwaad dat het lekker goedkoop is)

Ingrediënten hangop met honing en muesli

  • 1 liter yoghurt
  • 1 vanillestokje
  • 5 eetlepels honing
  • 4 eetlepels krokante muesli (of cruesli)

zelf hangop maken kan zowel met volle als met magere yoghurt

zelf hangop maken kan zowel met volle als met magere yoghurt

Zelf hangop maken, hoe doe je dat?

  • Zet een zeef of vergiet in een kom of pan, de onderkant van de zeef moet vrij hangen
  • Spoel een schone theedoek uit onder de kraan en wring de theedoek uit
  • De natte theedoek leg je in de zeef
  • Nu giet je de yoghurt in de theedoek
  • Afdekken met plastic folie en in de koelkast zetten gedurende 8 uur
  • Het water lekt nu door de zeef uit de yoghurt en de hangop blijft achter in de theedoek
  • De structuur lijkt een beetje op kwark
  • Na 8 uur schep je de hangop uit de theedoek in een kom
  • vanillestokje in de lengte doorsnijden en het merg er uit schrapen en bij de hangop doen

honing maakt de hanop lekker zoet

honing maakt de hanop lekker zoet

  • De honing door de hangop scheppen en een beetje roeren

door de muesli krijgt de hangop een krokante garnering

door de muesli krijgt de hangop een krokante garnering

  • De hangop met honing verdelen over 4 kommetjes en in ieder kommetje een lepel cruesli strooien als garnering

Leave a Reply